elektroinstalace, revize
internet, výpočetní technika
el. požární a zabezpečovací signalizace
telekomunikační technika a kamerové systémy
 

Připojení k internetu

IPTV - Televize

Výpočetní technika

Elektroinstalace

EPS, EZS, CCTV, SK

Kontaktujte nás

Přihlásit do zóný

Časté otázky

 

Články

Časté otázky

 

Časté dotazy

 

Komu nahlásit poruchu (nejede mi internet)?

 
Jako první zkontrolujte, zda máte povolenou síťovou kartu, zda jste si ji omylem nezakázali (zjistíte to tak, že: kliknete na nabídku start/nastavení/síťová připojení, otevře se vám okno, kde budete mít připojení k místní síti, klikněte na něj pravým tlačítkem myši, dejte povolit). V případě, že máte doma router nebo podobné zařízení, zkuste toto zařízení restartovat (vypnout a zapnout ze zásuvky) Nikdy nemačkat tlačítko reset!!!. V případě, že internet stále nebude fungovat nebo je třeba dělat restart příliš často, kontaktujte nás na tel. čísla uvedené v kontaktech. Rádi Vám poradíme nebo Váš problém vyřešíme.
Proč nefunguje odchozí pošta (nejdou odesílat maily)?
 
Zkontrolujte, zda máte správně nastavený server pro odchozí poštu podle smlouvy: smtp.techcom.cz
 

Jak nastavit internet po Re-instalaci Windows?

 
Pokud máte Windows XP zpravidla nic nastavovat nemusíte, většinou je IP adresa přidělována pomocí DHCP (což znamená automaticky). V případě, že by Vám internet i přesto nefungoval, musíte nastavit svou IP adresu, kterou najdete na své smlouvě, kterou jste dostali při podpisu a zřízení vašeho internetu.
IP adresu pak napíšete do síťového nastavení, které najdete: Nabídka start/ Nastavení/Ovládací panely/Síťová připojení: pak kliknete pravým tlačítkem myši na připojení k místní síti a dáte vlastnosti, v záložce obecné, najdete protokol sítě internet(TCP/IP), který musí být zatrhnutý, klikněte na něj a dejte vlastnosti, tady už uvidíte: použít následující adresu IP (napište tam tu svou ze smlouvy, to samé pak u DNS serveru. Dejte OK a vše by mělo fungovat.
 

Je nutné používat antivirovou ochranu. Pokud ano jakou?

 
Antivirový program je určitě vhodné používat, mnohdy Vám ochrání ztrátu vašich dat, ušetří Vám čas (nemusíte re-instalovat Windows) a dále Vám viry nebudou zpomalovat internet a váš PC.My Vám doporučujeme NOD antivirus a pak je vhodné mít ve Vašem PC nějaký antispywarový program, například Spybot atd.
 
Více naleznete na www.spyware.cz
 
Proč internet při stahování ukazuje mnohem menší rychlost, než mám uvedenou na smlouvě?
 

Faktorů ovlivňující vaši rychlost k internetu je mnoho, proto uvedeme jen několik:

 
pokud už stahujete pomocí DC++ nebo jiných podobných programů z P2P sítí pak vám internet na ostatních stránkách už nemůže jet na 100% , protože velkou část rychlosti používají zmiňované programy. pokud budete mít ve svém PC vir nebo nějakého podobného parazita je pravděpodobné, že ovlivní rychlost stahování dalším faktorem ovlivňujícím rychlost jsou servery, na které se připojujete. Ne každý server má takovou kapacitu, aby obhospodařil všechny uživatele internetu v jednu chvíli a to na 100%  pokud máte doma 2 a více PC námi dodávanou rychlost si dělíte mezi sebou (to znamená, že máte Vaši rychlost podělenou počtem připojených PC v bytě) mnohdy ovlivní rychlost internetu i výkon vašeho PC (hlavně u starých PC je načítání stránek pomalé, je to ovlivněno grafikou, paměti RAM atd.)
 
Pokud i přesto máte pocit, že žádný z příkladů se Vás netýká ozvěte se nám e-mail podpora @ techcom.cz, nebo tel. čísla uvedené v kontaktech.
 

© 2002-2024 TechCom s.r.o. Všechna práva vyhrazena.